Федералното правителство на Швейцария реши да отмени повечето от ограниченията, наложени във

...
Федералното правителство на Швейцария реши да отмени повечето от ограниченията, наложени във
Коментари Харесай

Швейцария премахва част от ограниченията

Федералното държавно управление на Швейцария реши да отмени повечето от рестриктивните мерки, наложени по отношение на разпространяването на ковид, заяви АП.

Мярката става факт от 17 февруари, съгласно уеб страницата на държавното управление.

" От четвъртък към този момент няма да е наложително носенето на маски и представянето на документи за COVID-19 за влизане в магазини, заведения за хранене, културни обекти, както и на други публични места и събития ", се изброява в известието.

Ще бъде отстранено и условието за носене на маски на работното място и рекомендацията за работа от у дома.

" Швейцария прави решителна и значима стъпка към връщане към нормалността ", сподели президентът на Швейцария Игнацио Касис.

Освен това държавното управление отстранява рестриктивните мерки за броя на участниците в огромни събития.

До края на март остават задължителни само две ограничаващи ограничения: носенето на маски в градския превоз, както и петдневна карантина при положение на позитивен тест за COVID-19.

Властите обаче разясниха, че на жителите на страната ще продължат да се издават приети от Европейския съюз документи за COVID-19, с цел да могат да пътуват в чужбина.

Възможността за унищожаване на рестриктивните мерки от страна на управляващите е обвързвана апропо и с високо равнище на имунизация на популацията против ковид. В Швейцария повече от 70% от популацията е получило поне една доза от имунизацията против COVID-19.

От началото на пандемията в страната са регистрирани над 2,6 милиона случая на инфектирани с ковид. Повече от 13,1 хиляди пациенти са умряли заради следствията от зараза с вируса, а други 1,7 милиона са изцяло излекувани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР